måndag 11 februari 2013

Ljummen sötpotatissallad

Ljummen sötpotatissallad med chili och avokado

Här kommer ett recept på en underbar potatissallad. Den är inte speciellt diabetesvänlig (särskilt inte dressingen och marinaden), men den är himmelskt god!

4 personer

Sötpotatissallad
400 g sötpotatis
2 st vitlöksklyftor
2 avokado
1 rödlök
2 st röda chili
50 g bladspenat
olivolja 

Dressing
1 msk malen ingefära
3 msk honung
0,5 dl limejuice
2 dl olivolja
Salt
Peppar  

Gör så här:
Skala och skär potatisen i bitar. Lägg i ugnsfast form tillsammans med pressad vitlök och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på 180 C i ca 25 minuter (tills potatisen är mjuk).

Vispa ihop ingredienserna till dressingen: ingefära, honung, lime, olivolja, salt och peppar.

Skär avokado, rödlök och chili i bitar. Blanda med spenaten och slutligen den rostade potatisen. Ringla över dressing vid servering. 

Tips!
Passar perfekt att servera till kyckling eller tonfisk. Marinera köttet i denna marinad innan du steker det.

Marinad
1,5 dl soja
3 msk sesamolja
2 msk tryffelolja
1-2 msk sambal oelek
Sesamfrön (rostade)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar