torsdag 17 januari 2013

Hot cheesy creamy taco pie

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk kallt vatten

Fyllning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 röd chilifrukt
½ dl jalapenos på burk
1 dl creme fraiche
1 dl riven ost
paprikapulver
cayennepeppar
salt och peppar

Garnering
1 burk creme fraiche paprika/chili
1 dl riven ost
4-5 cocktailtomater

Pajdegen
Dela det kylskåpskalla smöret i kuber och lägg det i frysen. Mät upp mjöl och paprikapulver och lägg det i matberedare. Tillsätt det kalla smöret och mixa alltsammans. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg på mjölat bord. Kavla och tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen i 30 min medan du gör fyllningen. Förgrädda sedan pajskalet i 225 grader, i mitten av ugnen, i ca 12 min.

Fyllningen
Hacka lök och stek i 2 msk smör. Pressa vitlöksklyftorna och lägg i stekpannan. Tillsätt köttfärsen och bryn. Hacka chilifrukten. När köttfärsen är brynt, tillsätt tacokryddan, vatten, krossade tomater, tomatpuré, jalapenos och den hackade chilifrukten. Smaka av med paprikapulver, lite cayennepeppar, salt och peppar. Låt puttra tills vätskan försvunnit. Tillsätt creme fraiche (naturell) och riven ost och rör om.

Häll köttfärsblandningen i det förgräddade pajskalen, bre på creme fraiche paprika/chili och garnera med skivade tomater. Grädda i 25 minuter i 225 grader i mitten av ugnen tills osten fått fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar