fredag 15 februari 2013

Champinjon- och zucchinipaj

En krämig vegetarisk paj med mycket smak
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk kallt vatten

Fyllning
300 g champinjoner
2 msk smör
1 tsk timjan
½ zucchini
3 ägg
200 g Philadelphiaost smaksatt med vårlök
2 dl riven stark ost
2 dl grädde
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Pajdegen
Dela det kylskåpskalla smöret i kuber och lägg det i frysen. Mät upp mjöl och paprikapulver och lägg det i matberedare. Tillsätt det kalla smöret och mixa alltsammans. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg på mjölat bord. Kavla och tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen i 30 min medan du gör fyllningen. Förgrädda sedan pajskalet i 225 grader, i mitten av ugnen, i ca 12 min.

Fyllningen
Hacka och stek svampen i torr panna, låt den svettas och tillsätt sedan en rejäl smörklick. Stek ytterligare i 3 minuter. Smaka av med timjan, flingsalt och nymalen svartpeppar.

Skiva zucchinin och stek i smör tills den fått gyllenbrun färg.

Vispa ihop äggen med Philadelphiaosten och grädden. Blanda ner den rivna osten.
Häll svampen i pajformen och lägg sedan zucchiniskivorna ovanpå.
Häll över äggstanningen.
Grädda på 225 grader i ca 25 minuter eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar