tisdag 22 mars 2011

Cupcakes med frosting

När man fyller jämnt får man synda. I annat fall kan man alltid unna sig när man får lågt socker. Istället för tårta bakade jag 50 cupcakes till mitt födelsedagskalas och de blev supergoda! Fyllde några med hallon och några med blåbär och spritsade med frosting. Bakade efter Leilas recept och använde alla fina dekorationer och spritsar jag fick av arbetskompisarna i present.


Ingredienser (12 st):
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl hallon eller blåbär 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (så flyter inte formarna ut). Varva smeten med blåbär eller hallon i formarna, fyll dem till 2/3.
4. Grädda i ca 10-12 minuter (eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den),

Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker + 1 tsk vaniljsocker (eller byt ut mot 5 dl chockladflorsocker för chokladfrosting)
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

Gör så här:
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Spritsa på cupcakesen och garnera med strössel.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar