måndag 3 december 2012

Pasta med curryäpple, avokado och räkor


500 g frysta räkor med skal
½ zucchini 
½ röd paprika
½ äpple
3 msk currypulver 
1 burk creme fraiche 
1 avokado
1 msk smör 
1 msk rapsolja
cayennepeppar
chiliflakes 
salt &peppar
pasta

1. Tina och skala räkorna.

2. Skala och skär äpplet i små bitar. Lägg en klick smör och lite olja i en varm stekpanna och tillsätt curryn. Tillsätt äppelbitarna och rör runt i curryn.

3. Koka upp vatten till pastan och koka den.

4. Skiva zucchinin och skär paprikan i bitar. Lägg ner bitarna i stekpannan tillsammans med äppelbitarna och låt allt stekas på medelvärme. 

5. När bitarna blivit mjuka, rör ner creme fraiche och krydda med cayennepeppar, chili flakes, salt och peppar.

6. Stäng av värmen på stekpannan och lägg i räkorna (spara några till dekoration). Skär avokadon i bitar. 

7. Lägg upp pasta i tallrikarna och häll över räkcurryn. Servera med avokado och några skalade räkor. 

onsdag 22 augusti 2012

Amerikanska pannkakor utan socker

När jag fick diabetes trodde jag aldrig att jag skulle kunna äta amerikanska pannkakor igen. Och visst, lönnsirap är ju uteslutet, men de är väldigt goda med glass också!

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk stevia/hermesetas/canderelströ
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smör
Färska bär
Sockerfri glass eller grädde





1. Vispa upp ägget. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna. Vispa till en jämn smet.

2. Lägg en klick smör i en medelvarm stekpanna och häll i smet (ca 1 dl). Strö några bär på. När pannkakan nästan blivit torr på ovansidan är den dags att vända. Se upp så den inte bränns!

3. Servera med sockerfri glass eller vispgrädde.

Sockerfri sommardessert

Den här desserten gjorde min mamma till mig i somras. Den var så god! Hon hade krossat sockerfria digestivekex och blandat med lite smör så att det blev som en cheesecake-botten. Ovanpå det grädde och sedan färska bär. Enkelt. Gott.


tisdag 21 augusti 2012

Heja Prag!

Apropå mitt förra inlägg så kom jag att tänka på när jag var i Prag i våras. I mataffären fanns en hel hylla med sockerfritt godis.

Chokladutbudet var enormt och de hade så många goda sorter som liknade kexchoklad. Jag köpte med mig en del hem men önskar jag kunde få tag på de här.

Ni vet de där goda rånen som heter Chokladjätten och Vaniljjätten? Så smakade de!

Sockerfritt godis

Det finns en del sockerfritt godis att köpa, men allt är långt ifrån gott! Här kommer några av mina favoriter so far.

De här chokladkakorna säljs på min ICA och är så goda! Det finns fyra sockerfria varianter: mjölkchoklad, mörk choklad, mörk choklad/krossad mandel och mörk choklad/krossad hasselnöt. De har inte den där konstiga smaken som viss sockerfri choklad kan ha. Supergott med en ruta till kaffet :)

Dessa geléhallon brukar min svägerska köpa till mig från COOP tror jag. De är jättegoda men man får se upp och inte äta för många, man kan bli lite bubblig i magen av dem...

Favorit i repris... Jag har skrivit om dessa i tidigare inlägg men de är värda att nämna igen. De är verkligen helt underbara. Finns att köpa på Hållplatsens Tidningar och Tobak på Folkungagatan i Stockholm.  Webbutik finns!

torsdag 29 mars 2012

Lakrits- och hallonskallar

Idag hade min kollega köpt med sig sockerfria lakrits-hallon-skallar till mig! Så goda!




tisdag 21 februari 2012

Jalapeño poppers

Salta och starka! Perfekta som drinktilltugg eller bara att snacksa på före middagen.
Ingredienser
1 rulle färsk smördeg (typ Sara Lee)
200 g Philadelphia
1 dl inlagda jalapeños
1 paket bacon

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär baconet i bitar och stek. Låt svalna.
3. Hacka ungefär 1 dl inlagda jalapeños i bitar (färre om du inte gillar starkt, fler om du vill ha starkare).
4. Blanda jalapeños med Philadelphian.



5. Rulla ut smördegen och skär i 4 bitar. Skär sedan varje kvadrat i 4 bitar så du får totalt 16 trianglar.
6. Lägg en klick av Philadlphiaröran på varje triangel. Toppa med lite stekt bacon.
7. Vik hörnorna mot mitten och nyp till så att knytet blir helt tätt.
8. Lägg på plåt och grädda i ca 15 minuter, tills de fått en fin gyllenbrun färg.