Ljummen sötpotatissallad med chili och avokado |
Här kommer ett recept på en underbar potatissallad. Den är inte speciellt diabetesvänlig (särskilt inte dressingen och marinaden), men den är himmelskt god!
4 personer
Sötpotatissallad
400 g sötpotatis
2 st vitlöksklyftor
2 avokado
1 rödlök
2 st röda chili
50 g bladspenat
olivolja
Dressing
1 msk malen ingefära
3 msk honung
0,5 dl limejuice
2 dl olivolja
Salt
Peppar
Gör så här:
Skala och skär potatisen i bitar. Lägg i ugnsfast form tillsammans med pressad vitlök och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på 180 C i ca 25 minuter (tills potatisen är mjuk).
Vispa ihop ingredienserna till dressingen: ingefära, honung, lime, olivolja, salt och peppar.
Skär avokado, rödlök och chili i bitar. Blanda med spenaten och slutligen den rostade potatisen. Ringla över dressing vid servering.
Tips!
Passar perfekt att servera till kyckling eller tonfisk. Marinera köttet i denna marinad innan du steker det.
Marinad
1,5 dl soja
3 msk sesamolja
2 msk tryffelolja
1-2 msk sambal oelek
Sesamfrön (rostade)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar