Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 röd chilifrukt
½ dl jalapenos på burk
1 dl creme fraiche
1 dl riven ost
paprikapulver
cayennepeppar
salt och peppar
Garnering
1 burk creme fraiche paprika/chili
1 dl riven ost
4-5 cocktailtomater
Pajdegen
Dela
det kylskåpskalla smöret i kuber och lägg det i frysen. Mät upp mjöl
och paprikapulver och lägg det i matberedare. Tillsätt det kalla smöret
och mixa alltsammans. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en
smidig deg på mjölat bord. Kavla och tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast
form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ
formen i kylen i 30 min medan du gör fyllningen. Förgrädda sedan
pajskalet i 225 grader, i mitten av ugnen, i ca 12 min.
Fyllningen
Hacka
lök och stek i 2 msk smör. Pressa vitlöksklyftorna och lägg i
stekpannan. Tillsätt köttfärsen och bryn. Hacka chilifrukten. När
köttfärsen är brynt, tillsätt tacokryddan, vatten, krossade tomater,
tomatpuré, jalapenos och den hackade chilifrukten. Smaka av med
paprikapulver, lite cayennepeppar, salt och peppar. Låt puttra tills vätskan
försvunnit. Tillsätt creme fraiche (naturell) och riven ost och rör om.
Häll
köttfärsblandningen i det förgräddade pajskalen, bre på creme fraiche
paprika/chili och garnera med skivade tomater. Grädda i 25 minuter i 225
grader i mitten av ugnen tills osten fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar