torsdag 17 februari 2011

Pilgrimsmusslor à la Bloody Mary

På alla hjärtans dag gjorde vi en supergod förrätt med 0 kolhydrater (tummen upp för diabetiker och LCHF:are). Det var lyxigt, enkelt att laga och helt fantastiskt gott. Jag rekommenderar verkligen den här rätten även om man inte är ett fan av Bloody Mary, för det smakar inte alls som drinken (även om jag är ett stort fan av den också).

Pilgrimsmusslor à la Bloody Mary
Receptet kommer från Tasteline men vi gjorde en lite snabbare variant (vi var så hungriga). Så här gjorde vi:

Pilgrimsmusslor à la Bloody Mary
Ingredienser
Olivolja
4 st  pilgrimsmusslor
salt och svartpeppar

Puré
12 st  cocktailtomater, röda
0,5 st  silverlök
1 st  vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
Rosmarin
Sellerisalt
Tabasco (några stänk)

 Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Skär ett kryss i tomaterna. Hacka löken och vitlöken. Ringla olja i en ugnsfast form och lägg tomater, vitlök och silverlök i oljan. Strö över rosmarin och och sätt in mitt i ugnen, 20 minuter.
4. Ta ut plåten och häll över allt till en liten bunke. Mixa med en mixerstav och smaka av med tabasco, sellerisalt och peppar.
5. Stek pilgrimsmusslorna i en het panna på båda sidor. Salta och peppra.

1 kommentar:

  1. Gud vad gott vi det var! Vilken perfekt förrätt. Lätt att göra också.

    SvaraRadera