Pilgrimsmusslor à la Bloody Mary
Receptet kommer från Tasteline men vi gjorde en lite snabbare variant (vi var så hungriga). Så här gjorde vi:
Pilgrimsmusslor à la Bloody Mary |
Olivolja
4 st pilgrimsmusslor
salt och svartpeppar
Puré
12 st cocktailtomater, röda
0,5 st silverlök
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Rosmarin
Sellerisalt
Tabasco (några stänk)
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Skär ett kryss i tomaterna. Hacka löken och vitlöken. Ringla olja i en ugnsfast form och lägg tomater, vitlök och silverlök i oljan. Strö över rosmarin och och sätt in mitt i ugnen, 20 minuter.
4. Ta ut plåten och häll över allt till en liten bunke. Mixa med en mixerstav och smaka av med tabasco, sellerisalt och peppar.
5. Stek pilgrimsmusslorna i en het panna på båda sidor. Salta och peppra.
Gud vad gott vi det var! Vilken perfekt förrätt. Lätt att göra också.
SvaraRadera