måndag 21 februari 2011

Petits-Choux

När vi var på lunch hos mormor och morfar i lördags fick jag en så himla god efterrätt: Petits-Choux med grädde och jordgubbar. Petits-Choux innehåller inget socker och de enda kolhydraterna, som finns i mjölet, är det väldigt lite av eftersom de är så luftiga.

Idag provade jag att göra dem här hemma, med Kungsörnens halvfabrikat. De blev supergoda!

Ingredienser
1 paket Kungsörnen Petits-Choux
Grädde
Osockrad sylt eller bär




Gör så här
Värm ugnen till 200 grader (180 varmluft). Töm påsens innehåll i en bunke och tillsätt 2 dl varmt vatten (ca 40 grader). Vispa i ungefär 2 minuter.




Ta fram en plåt och täck med bakplåtspapper. Klicka ut smeten (1 msk per klutt). Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 15-20 minuter. 


OBS! Öppna inte ugnen förrän de är klara (gyllenbruna, höga och lätta) annars faller de ihop.

Låt dem svalna på ett galler.

Klipp eller skär ett lock och fyll med grädde och bär/sylt. Servera med en kopp te! 

Voila!




Tips på god sylt med lite/inget socker:

  • Thursday Cottage Handmade Diabetic Blackberry and Apple Jam
    English Shop, Söderhallarna
  • Syltkrukans osötade blåbärssylt
    Presentbutiken vid Tyresö slott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar