Den här kakan hittade jag på sockerrus.se. Jag la till lite kokos och tyckte det blev ännu godare!
- 6 ägg, vitor och gulor separerade
- 200g sötmandel
- 200g dadlar utan kärnor
- 2 dl vatten
- 3/4 dl kakao
- 1 dl kokos
- Ev. grädde och bär som dekoration
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa (med kokos) en 20 cm springform. Det går även bra att använda en större form, men då måste du anpassa gräddningstiden något.
- Vispa äggvitorna till ett vitt skum.
- Kör mandlarna i en mixer tills de blivit smulor.
- Tillsätt dadlar, vatten, äggulor och kakao i mixern. Kör på hög hastighet tills du har en smet.
- Häll över smeten i en större bunke och vänd ner äggvitan i chokladsmeten med en slickepott. Blanda försiktigt så att du behåller fluffigheten.
- Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Kakan ska vara lite dallrig när du tar ut den ur ugnen.
- Strö över lite kokos och servera med grädde och bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar