När jag fick diabetes trodde jag aldrig att jag skulle kunna äta amerikanska pannkakor igen. Och visst, lönnsirap är ju uteslutet, men de är väldigt goda med glass också!
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk stevia/hermesetas/canderelströ
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smör
Färska bär
Sockerfri glass eller grädde
1. Vispa upp ägget. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna. Vispa till en jämn smet.
2. Lägg en klick smör i en medelvarm stekpanna och häll i smet (ca 1 dl). Strö några bär på. När pannkakan nästan blivit torr på ovansidan är den dags att vända. Se upp så den inte bränns!
3. Servera med sockerfri glass eller vispgrädde.
Jag skulle rekommendera kladdkaka, bara att byta ut vanligt socker mot sötningsmedel, jättegott, men blir den för kladdig blir man dålig i magen haha !
SvaraRaderaHej ..
SvaraRaderaSkulle vilja komma i kontakt med dig gällande en auktion som kommer hållas i förmån för barndiabetesforskning.
Du kan kontakta mig på kristian.nilsson(at)bindefeldab.se
MVH
Kristian
Härliga recept du har! Keep it up!
SvaraRadera/ Typ 1a