torsdag 16 februari 2012

Sockerfri äppelpaj - som är söt!

Gjorde en smulpaj häromdagen som blev helt underbar - och söt! Den är sötad med hermesetas och lite av mjölet är utbytt mot kokos. Det blev nästan lite kolasmak av kokosen. Måste provas!

Ingredienser
125 g smör (riktigt smör!)
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl sötningsmedel (canderel- eller hermesetasströ)
3 äpplen
Kanel


1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala och skiva äpplena och fördela i smord pajform.
3. Strö över kanel och lite av sötningsmedlet.







4. Blanda mjöl, havregryn, kokosflingor och sötningsmedel i en bunke.
5. Fördela smöret i mjölblandningen och häll alltihop över äpplena.
6. Grädda i ugnen i ca 20 min (tills äpplena är mjuka och pajen fått fin färg).




Servera med grädde eller sockerfri glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar