100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl hallon eller blåbär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (så flyter inte formarna ut). Varva smeten med blåbär eller hallon i formarna, fyll dem till 2/3.
4. Grädda i ca 10-12 minuter (eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den),
Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker + 1 tsk vaniljsocker (eller byt ut mot 5 dl chockladflorsocker för chokladfrosting)
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Gör så här:
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Spritsa på cupcakesen och garnera med strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar